El Medi AmbientDes del Grup Mineralògic Català lamentem profundament la decissió de la Direcció i dels Serveis Informatius de TV3 de deixar d´emetre el programa “El Medi Ambient”. Durant més de 22 anys aquest programa ha contribuït a la divulgació de l´entorn natural, i amb aquesta divulgació, ha afavorit el respecte i la seva conservació. Gràcies a aquest programa, la Geologia i la Mineralogia, branques del coneixement amb una presència més aviat minsa a la televisió, tenien un petit lloc a la pantalla, no sent poca cosa 155 programes emesos que tractaven sobre aquestes matèries. Reportatges sobre els nous minerals trobats al Turó de Montcada, amb protagonisme del Grup Mineralògic Català, sobre la geologia i la mineralogia del Cap de Creus, sobre la pedrera Xauxa a Gualba, sobre la mina del petroli a Riutort, sobre els minerals del Geomuseu de Manresa, sobre la col·lecció Giazotto de minerals de Florència, i tants i tants d´altres.

Volem agrair també la relació fluida que des de la direcció del programa s´ha mantingut al llarg d´aquests anys amb el Grup Mineralògic Català, ajudant-nos per exemple a la divulgació de llibres com “Els minerals de Catalunya. Segle XX” del company Eugeni Bareche, “Minerals i Mines de la Conca de Bellmunt del Priorat”, del company Joan Abella o fa molt poc del llibre “Rocabruna i el seu entorn. La mina de les Ferreres” del Grup de Treball de Rocabruna-Grup Mineralògic Català.

Així doncs, coincidint amb l’opinió d´altres associacions com el Sindicat de Periodistes de Catalunya, l’Associació Catalana de Comunicació Científica o l’Asociación de Periodistas de Información Ambiental, esperem que des de la Direcció de TV3 es reconsideri aquesta decisió i no es faci efectiva la desaparició del programa.

 

Leave a Reply