Durant la celebració del Saló Internacional de minerals, fòssils i joieria Expominer 2014 tindrem dos nous llibres en venta!

Portada llibre Geologia i paleontologia per a aficionats. Excursions pel Pallars i l’Alt Urgell, de Nieves López Martínez.

Portada llibre Geologia i paleontologia per a aficionats. Excursions pel Pallars i l’Alt Urgell, de Nieves López Martínez.

  • Geologia i paleontologia per a aficionats. Excursions pel Pallars i l’Alt Urgell, de Nieves López Martínez. Editorial entrecomes. Agost 2013. Dimensions: 15×21 cm. Número de pàgines: 208. Disposarem d’edicions en català i castellà.
    Preu: 21 € (socis) / 22.50 € (no socis).

Sinopsis:

L’eminent paleontòloga Nieves López tenia un gran interès per la divulgació científica i un talent natural per a fer comprensible als profans allò que podia semblar incomprensible. Amb aquest esperit, i durant la seva perllongada estada a Rivert (Pallars Jussà), entre el 1993 i el 1996 va organitzar, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Salàs de Pallars, una sèrie de cursos d’introducció a la geologia que ella mateixa va titular “Cursos de geología i paleontología para aficionados”. Aquests cursos, oberts a tothom, incloïen rutes i excursions de descoberta pel territori, a través dels quals la Nieves volia familiaritzar els participants amb la geologia de la zona i transmetre’ls els seus coneixements sobre l’entorn i el Pirineu. Tots els qui van participar en aquelles sessions recorden a dia d’avui l’experiència. Ara l’editorial entrecomes recull en un volum en català i castellà aquells cursos i tot el material que ella mateixa va preparar: textos, esquemes i imatges. Geologia i paleontologia per a aficionats. Excursions pel Pallars i l’Alt Urgell és un homenatge a l’autora i a la generositat amb què compartia el seu temps i el seu saber.

 

 

Portada llibre La Laura i els catasaures. Text de Marçal Arimany i il·lustracions d’Antoni Lacasa.

Portada llibre La Laura i els catasaures. Text de Marçal Arimany i il·lustracions d’Antoni Lacasa.

  • La Laura i els catasaures. Text de Marçal Arimany i il·lustracions d’Antoni Lacasa. Editorial entrecomes. Setembre 2014. De 8 a 12 anys. Dimensions: 17×22 cm. Número de pàgines: 64. Disposarem d’edicions en català.
    Preu: 10.80 € (socis) / 11.80 € (no socis).

Sinopsis:

La Laura i el catasaures és una aventura que ens portarà a descobrir tres dels jaciments de restes de dinosaures més importants del nostre territori. Amb la Laura, el Max i la tieta Marie aprendrem tot el que cal saber dels dinosaures que vivien al que avui és Catalunya fins fa 65 milions d’anys, i ho farem a partir de les restes trobades, de la informació que en podem inferir, i dels indrets, ben propers, on podem veure i analitzar aquestes restes. També desfarem alguns malentesos i tòpics que s’han imposat sobre aquests enormes animals, com ara el seu tarannà ferotge.

 

Leave a Reply