Cartell Mineralexpo BCN-Sants 2016

Cartell Mineralexpo BCN-Sants 2016

MineralExpo Barcelona-Sants és una borsa-exposició de minerals, fòssils i elements relacionats amb la natura, on els visitants poden trobar actes culturals, exposicions, tallers, presentacions de llibres i, alhora, comprar ja sigui peces de col·lecció (fòssils i minerals) com a elements de guarniment i gemmes fetes de matèries minerals (collarets, polseres, pedres naturals tallades…).

Aquest esdeveniment, organitzat pel Grup Mineralògic Català, té lloc a les Cotxeres de Sants (carrer de Sants, 79 – Barcelona) de forma anual i durant el primer cap de setmana de març. L’horari és de 15-21 h (divendres), 10-21 h (dissabte) y 10-19:30h (diumenge) i l’entrada és gratuïta.

La pròxima edició se celebrarà els dies 4, 5 i 6 de març de 2016.

Flyer MineralExpo BCN-Sants 2016

Flyer MineralExpo BCN-Sants 2016

Planell de distribució d'expositors i activitats

Planell de distribució d’expositors i activitats

Llistat alfabètic d’expositors:

 • Albert Badia (Cornellà de Llobregat, Barcelona)
 • Eliecerminerales (Roche – La Unión, Múrcia)
 • Elite Fine Minerals (Totana, Múrcia)
 • El Peix Globus (Barcelona)
 • Espadarte,Lda (Algés, Portugal)
 • Euskalduna minerales y fósiles (Urretxu, Guipúscoa)
 • Fabre Minerals (Barcelona)
 • Fabri (Majadahonda, Madrid)
 • Fósiles y minerales Yeste (Morella, Castelló)
 • Gea (Collado Mediano, Madrid)
 • Geoda (Madrid)
 • Geodidac (Madrid)
 • Geoterra Minerales (El Berrueco, Madrid)
 • Iñaki Irisarri (Pamplona, Navarra)
 • Intan, S.L. (Barcelona)
 • Krystalia (Millau, França)
 • Litos (Navatejera, Lleó)
 • Mineanto (Madrid)
 • Mineral Design (Fonsorbes, França)
 • Natura Kucera (Barcelona)
 • Price Down Minerals (Brussel·les, Bèlgica)
 • Rosell Minerals (El Prat de Llobregat, Barcelona)
 • Tesoros Naturales (Cadrete, Saragossa)
 • Themineralshop (Alcorcón, Madrid)
 • Totdiamant.com (La Cellera de Ter, Girona)
 • Tot Pedra (Barcelona)
 • Zona Minera (Consuegra, Toledo)

TALLERS

TALLER d’INICIACIÓ als MINERALS per a NENS i NENES
Cada dia, matí i tarda, es faran tallers introductoris al món dels minerals, amb monitors especialitzats, adreçats al públic escolar, però també als pares. Uns tallers orientats a donar a conèixer la mineralogia entre els nens i les nenes que ens visitaran. Es faran el divendres a la tarda i el dissabte i diumenge pel matí i per la tarda. S’explicarà què és un mineral i una roca, farem un tast d’alguns minerals com l’halita, veurem l’exfoliació, la fluorescència… i molt més!
Divendres de 17.30 a 19.30 h.
Dissabte de 12 a 14 h i de 17.30 a 19.30 h.
Diumenge de 12 a 14 h.

APERTURA de GEODES
Cada dia els assistents podran obrir geodes, que tancades tenen forma de pilota, i que un cop partides en dues meitats ens mostren la bellesa dels cristalls del seu interior.
Divendres, dissabte i diumenge. Durant tot el dia. Sota demanda.

TALLER LAPIDARI
A càrrec d’Elvira.
Et podràs fer la teva forma en pedra polida i convertir-la en un collaret. Una professora de la Universitat de Barcelona, experta en el treball de la pedra, et mostrarà com polir la pedra i convertir-la en el que tu vulguis i emportar-te-la de record.
Dissabte d’11 a 13.30 h i de 16.30 a 19 h.
Diumenge de 10 a 13 h.

EXPOSICIÓ + TALLER COL·LOQUI

L’ENCÍS DE LA PEDRA BONICA. DE L’EINA LÍTICA A LA JOIA
A càrrec de l’arqueòloga Dra. Margarida Genera i Monells.
Des que l’ésser humà emergeix en el nostre planeta, les pedres l’han acompanyat en el llarg i complex camí del progrés. Pretenem mostrar el valor que han tingut els minerals des de les primeres etapes de la prehistòria com a suport per a la fabricació d’utillatges, en l’elaboració d’ornaments personals i pintures rupestres, … Fins a la descoberta dels metalls. Amb tot això, podem comprovar que les pedres molt sovint formen part del nostre patrimoni cultural més proper perquè constitueixen un llegat molt valuós. Així mateix, la necessitat de respectar i conservar els georecursos que ens envolten fa indispensable gestionar-los amb responsabilitat i de forma sensible. Cal preservar-los, doncs, tot gaudint de la seva bellesa i encís.


Dins l’exposició tindrà lloc la conferència i el taller col·loqui
L’ESTABLIMENT DEL PUIG ROIG DEL ROGET, EL MASROIG, UN HÀBITAT D’ANTICS MINERS I METAL·LÚRGICS DE LA CONCA DEL PRIORAT (inclou taller).

També a càrrec de l’arqueòloga Dra. Margarida Genera i Monells, i adreçat especialment als infants, amb imatges i materials didàctics.
El jaciment del Puig Roig, en el terme del Masroig, a les vores del riu Siurana és un dels primers registres arqueològics fins ara coneguts que ens documenten l’explotació de la galena a la conca minera del Priorat. Es farà una aproximació a la vida en un poblat de les darreries de l’edat del Bronze, on podem rastrejar les petges dels seus antics ocupants.
Divendres a les 16.30 h.
Diumenge a les 11 h.

 

Leave a Reply