Sortida del GMC a la mina “Turón”, Costabona, Espinavell, Molló, el Ripollès, Girona.
Dissabte 23 de juliol de 2016.

S’ha programat una nova sortida per als socis del GMC a la mina “Turón”, Molló, el Ripollès, a càrrec de Valentín Bártulos.

Panoràmica Costabona.

Panoràmica Costabona.

Dia: Dissabte 23 de juliol de 2016.
Hora: 9:00 h.
Lloc de trobada: Aparcament Restaurant Les Planes, a Espinavell (veure mapa).
Duració: Tot el dia (9:00 h – 17:00 h aprox.).
Guia: Valentín Bártulos.

Objectius i itinerari (aproximat): La mina es troba a uns 1.900 m d’alçada. Des de la pista haurem de caminar una hora (aproximadament). Una vegada hàgim arribat a la zona de la mina, ens repartirem en diferents grups per tal de poder visitar els llocs en grups més reduïts.
Després de la visita a aquesta mina, si el temps ho permet, anirem a altres jaciments similars que es poden visitar.
Si tot va bé, es podran recollir mostres d’actinolita, andradita, quars prasi, pirita, scheelita, epidota, molibdenita, etc.

Granat. Mina "Turón", Costabona.

Granat. Mina “Turón”, Costabona.

Material necessari: Es requereix roba còmoda, calçat adequat i material de protecció com guants, ulleres protectores, etc. Casc i llum no és necessari per a l’indret: l’accés a l’interior de la mina és dificultós i de molt curt recorregut, ja que resta col·lapsada molt aviat i sense interès. Als afores de l’entrada hi ha força terreny per rebuscar i una escombrera.
Grau de dificultat: Mitjà-Alt. Haurem de caminar 1 hora aproximadament des d’on es deixa el cotxe i fins a la mina, per senders suaus i de bones vistes. La tornada pot ésser més feixuga pel cansament acumulat.
Dinar: El dinar es farà a la zona de les mines; per tant s’ha de dur menjar i beguda.
Altres: Pot ser que faci calor o que plogui; el temps allà és bastant variable. Repartició d’un dossier explicatiu. Aquest dossier estarà disponible ben aviat a la Intranet de Socis, en l’apartat de “Documents”. Recomanem descarregar i imprimir el dossier per portar el dia de la sortida.
Límit de participants: 30 persones (s’inclou el vocal i el guia).

Mapa – Com arribar (punt de trobada): Aparcament Restaurant Les Planes, a Espinavell. El lloc de trobada està una mica abans de començar la pista cap al Costabona. La pista és accessible per a qualsevol vehicle.
Des de Barcelona, es pren la C-17 fins a Ripoll. A Ripoll es pren direcció Sant Joan de les Abadesses fins a Camprodon. Una vegada a Camprodon, es continua direcció Molló i, passat Molló, a l’esquerra es troba el trencall que porta a Espinavell.

Punt de trobada. Restaurant Les Planes, Espinavell.

Punt de trobada. Restaurant Les Planes, Espinavell.

Per tal de coordinar bé la sortida recomanem que us poseu en contacte amb en Carles Bel (Vocal d’excursions) abans del dijous 21 de juliol, al correu electrònic excursions-gmc@minercat.com preferiblement, o al telèfon de contacte: 653 248 303.

Si teniu problemes pel transport, o desitgeu compartir cotxe, també us podeu dirigir al mateix per gestionar-ho de la millor manera.

Us hi esperem a tots!

Llistat d’assistents confirmats (29 persones): Trobareu aquesta informació ampliada dins la Intranet de Socis (apartat ‘Documents’).

Es prega que sigueu seriosos a l’hora de fer la inscripció. Penseu que la demanda que estem tenint per les sortides és molt alta, i que cada vegada que un soci s’inscriu i després no ve a l’excursió (ha passat massa sovint) està prenent el lloc a un company que s’ha quedat fora. Si els dies abans de la sortida per algun motiu veieu que no podeu assistir, si us plau, aviseu-nos (encara que sigui el dia abans) per cobrir el lloc que queda lliure amb algú de la llista d’espera. Si al mateix dia us surt algun contratemps i a l’últim moment no podeu assistir, demanem que per cortesia aviseu també al vocal d’excursions.

Agraïm la vostra col·laboració.

 

Leave a Reply