El passat dimarts 12 de juliol, a les 19.00 hores al Museu Blau, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, inaugurà l’exposició “Spinosaurus: el gegant perdut del Cretaci”, en un acte on era acompanyada del tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni. Aquesta exposició de caràcter temporal presenta, al Museu Blau de Barcelona, el primer dinosaure adaptat per nedar que es coneix i el més gran entre els dinosaures predadors. La mostra, organitzada per la National Geographic Society amb la col·laboració de la Universitat de Chicago, s’ha complementat amb fòssils de les col·leccions del Museu que inclouen restes d’aquest singular dinosaure.

A l’acte inaugural, ple de gom a gom, varen assistir moltes famílies que van gaudir de valent amb la magnífica exposició de l’esquelet de l’Spinosaurus, així com d’altres espècies que convivien amb ell. Una exposició molt didàctica que farà les delícies de grans i petits.

L’exposició explica l’aventura de la recerca paleontològica d’aquest magnífic exemplar de dinosaure que començà amb els estudis del paleontòleg alemany Ernest Stromer, fa 100 anys. Lamentablement, l’únic exemplar descobert per Stromer i exposat al Museu de Munic, va quedar destruït per un bombardeig a la II Guerra Mundial. A principis de la dècada del 2010, els estudis dels exploradors i paleontòlegs Nizar Ibrahim i Paul Sereno, amb la col·laboració d’exploradors i científics de tot el món, protagonitzen una aventura esquitxada de misteri i casualitats que els porta, amb perseverança i rigor científic, al redescobriment d’un esquelet més complet que l’exemplar perdut de Stromer. Aquest treball ha estat possible gràcies al treball de l’equip de paleontòlegs que completen Cristiano Dal Sasso i Simone Maganuco, del Museu d’Història Natural de la ciutat italiana de Milà, i Samir Zouhri, de la Universitat Hassan II de Casablanca, al Marroc. Aquest equip va analitzar els fòssils i va crear un nou model digital en 3D. El fruit d’aquests estudis complexos i apassionants ha finalitzat en aquesta excepcional exposició que us recomanem a tots i totes per aquest estiu. La mostra romandrà oberta des del 12 de juliol de 2016 fins al 27 de març del 2017.

01. spinosaurus

02. spinosaurus

03. spinosaurus

04. spinosaurus

05. spinosaurus

 

Leave a Reply