Sortida del GMC a la mina del Remei (mina de la Castanya), el Brull, Osona.
Diumenge 23 d’octubre de 2016

S’ha programat una nova sortida pels socis del GMC a la mina del Remei (mina de la Castanya) al Brull, a càrrec de Xavier Rodríguez i Frederic Varela.

Mina del Remei (mina de la Castanya), el Brull, Osona

Mina del Remei (mina de la Castanya), el Brull, Osona

Dia: Diumenge, 23 d’octubre de 2016.
Hora: 9.30 h.
Lloc de trobada: Collformic (carretera de Seva a Sant Esteve de Palautordera). Aparcament al costat del restaurant de Collformic. En cas que estigui ple, hi ha un altre aparcament més avall (veure mapa).
Duració: Tot el dia. Caldrà portar aigua, esmorçar i dinar.
Guia: Xavier Rodríguez i Frederic Varela.

Objectius i itinerari (aproximat): Visitarem l’antiga mina del Remei o de la Castanya, la més important de coure (calcopirita) del Montseny, situada a un lloc feréstec i de gran bellesa. De Collformic ens dirigirem amb el mínim de cotxes possibles cap a la Castanya i al mas del Boscàs, on seguirem a peu fins a les mines després de caminar aproximadament 1 hora. Es podran recollir mostres de calcopirita massiva i diversos secundaris de coure.

Calcopirita. Mina del Remei (mina de la Castanya), el Brull, Osona

Calcopirita. Mina del Remei (mina de la Castanya), el Brull, Osona

Material necessari: Es requereix roba còmoda, calçat adequat (evitar soles gastades) i material de protecció, com guants, ulleres protectores, etc. Imprescindible per entrar a la mina, portar casc i llum.
Grau de dificultat: Alt – Molt Alt. Haurem de caminar 1 hora aproximadament des d’on es deixa el cotxe fins a la mina. El camí és planer, però el tram final per entrar a la mina és d’alta dificultat i caldrà grimpar. Cal una bona condició física. Sortida no apte per menors de 15 anys, persones amb dificultats de mobilitat o amb vertigen.
Dinar: El dinar es farà a la zona de la mina; per tant s’ha de dur menjar i beguda.
Altres: Repartició d’un dossier explicatiu. Aquest dossier estarà disponible ben aviat a la Intranet de Socis, en l’apartat de “Documents”. Recomanem descarregar i imprimir el dossier per portar el dia de la sortida.
Límit de participants: Donades les particularitats del lloc a visitar, la sortida queda limitada estrictament a 15 persones (s’inclou el vocal i els dos guies). Si hi ha molta demanda, la sortida es podrà repetir més endavant.

Mapa – Com arribar (punt de trobada): Collformic (carretera BV-5301 de Seva a Sant Esteve de Palautordera). Aparcament al costat del restaurant.

Per tal de coordinar bé la sortida recomanem que us poseu en contacte amb en Carles Bel (Vocal d’excursions) abans del dijous 20 d’octubre, al correu electrònic excursions-gmc@minercat.com preferiblement, o al telèfon de contacte: 653 248 303.

Si teniu problemes pel transport, o desitgeu compartir cotxe, també us podeu dirigir al mateix per gestionar-ho de la millor manera.

Us hi esperem a tots!

Llistat d’assistents confirmats (14 persones): Trobareu aquesta informació ampliada dins la Intranet de Socis (apartat ‘Documents’).

Es prega que sigueu seriosos a l’hora de fer la inscripció. Penseu que la demanda que estem tenint per les sortides és molt alta, i que cada vegada que un soci s’inscriu i després no ve a l’excursió (ha passat massa sovint) està prenent el lloc a un company que s’ha quedat fora. Si els dies abans de la sortida per algun motiu veieu que no podeu assistir, si us plau, aviseu-nos (encara que sigui el dia abans) per cobrir el lloc que queda lliure amb algú de la llista d’espera. Si al mateix dia us surt algun contratemps i a l’últim moment no podeu assistir, demanem que per cortesia aviseu també al vocal d’excursions.

Agraïm la vostra col·laboració.

 

Leave a Reply