En el marc dels actes institucionals que el GMC va portar a terme en la passada edició d’Expominer, es va fer un petit acte d’homenatge i agraïment al company Jordi Coca, per la seva llarga trajectòria de compromís i de treball dins el GMC.
El President del Grup, Frederic Varela va fer un petit discurs i seguidament se li va fer entrega d’una placa commemorativa.
Aquesta és la transcripció del discurs.

“Si em permeteu, voldria fer un agraïment molt especial a un membre del Grup. És una persona que sovint de manera callada i discreta, ha fet un treball molt important durant molts anys. Aquesta persona és en Jordi Coca.
En Jordi ha estat al Grup gairebé des dels començaments. Figura omnipresent, ha estat l’ànima del local social, l’ànima dels estands a totes les fires del GMC, ha estat una mica com un pare al llarg dels anys per molts dels socis que anàvem entrant al Grup. Ha estat la cara amable del GMC, sempre atent, sempre disposat a ajudar i a solucionar els petits i grans problemes. Com a membre de la Junta durant els últims anys, ha estat en un dels llocs potser menys vistosos però més importants, la tresoreria del GMC. La seva rectitud, la seva honradesa i el seu bon sentit ha estat una de les claus del fet que el Grup sempre hagi gaudit d´una economia sanejada.
Jo vaig conèixer al Jordi ja fa molts anys, quan vaig decidir acostar-me al GMC per ampliar la meva migrada coneixença del món dels minerals. De llavors recordo especialment el seu tracte amable i les ganes d’ajudar i compartir que ha mantingut durant els anys. Recordo també amb nostàlgia algunes excursions a Gualba i a algun altre lloc de la geografia catalana, sovint amb un altre membre il·lustre del GMC com és en Manolo Moreno.
Més recentment, el Jordi va ser molt important per nosaltres quan va haver-hi fa 2 anys i mig el canvi de Junta Directiva del GMC. La nova Junta vàrem entrar amb molta il·lusió i ganes de fer moltes coses, però entràvem a una associació complexa, amb una llarga trajectòria i de la qual desconeixíem moltes coses del seu funcionament intern. En Jordi va ser en aquell moment la clau de volta, la connexió entre un passat consolidat pels que ens van precedir i un futur il·lusionant, va ser el punt de referència quan ens perdíem en tantes i tantes coses. Sense ell puc dir que ara no seríem on som.
Últimament ens diu el Jordi que està cansat, que porta molts anys en primera línia i que ha arribat el moment en què li cal fer un pas enrere. De fet com sabeu fa 1 any ja va passar el testimoni de la tresoreria al company Carles Díez. Jo que encara no fa tres anys que tinc un càrrec de responsabilitat al GMC, entenc perfectament aquest sentiment, en ell que fa tants anys que està al peu del canó. Però com que també sé que el Jordi s’estima el GMC, li demano que sense cap mena d’obligació, segueixi fent en el Grup tot allò que li vingui de gust i l’il·lusioni de manera que tan nosaltres com els que ens succeeixin a la Junta en el futur, seguim gaudint de la seva companyia i del seu exemple.
Per tot això, i com diu la placa que li fem entrega, gràcies Jordi per la teva llarga i constant dedicació al Grup Mineralògic Català com a membre de la Junta Directiva, per la teva inestimable ajuda en totes les ocasions i llocs en què el Grup t’ha necessitat, i sobretot per ser un excel·lent company, proper, afable, assenyat i generós en compartir coneixements.”

Trobareu més informació al Fòrum GMC

homenatge-coca

 

Leave a Reply