Visita del GMC al Museu Mollfulleda de Mineralogia d’Arenys de Mar (Maresme, Barcelona).
Dissabte 18 de febrer de 2017

S’ha programat una nova visita pels socis del G.M.C. al Museu Mollfulleda de Mineralogia d’Arenys de Mar (Maresme, Barcelona), a càrrec d’en Marc Campeny.

Dia: Dissabte, 18 de febrer de 2017.
Hora: 9.30 h.
Lloc de trobada: Zona d’aparcament de l’estació de ferrocarrils de la RENFE (veure mapa).
Duració: Matí (9.30 h – 13.00 h aprox.).
Guia: Marc Campeny i Crego. Professor associat del Departament de Cristal·lografia, Mineralogia i Dipòsits Min. Facultat de Geologia. Universitat de Barcelona.

Museu Mollfulleda de Mineralogia

Museu Mollfulleda de Mineralogia

Objectius: Visitar un dels museus de mineralogia més importants de Catalunya.

L’any 1988, en Joaquim Mollfulleda i Borrell va fer donació, a l’ajuntament d’Arenys de Mar, de la seva col·lecció de minerals, amb la qual es va obrir una nova secció del Museu d’Arenys de Mar, sota el nom de Museu Mollfulleda de Mineralogia (Carrer de l’Església 37-39). Fins a la seva mort, el maig del 2006, en Joaquim Mollfulleda i Borrell es va dedicar a ampliar la col·lecció de minerals del Museu mitjançant les donacions de molts aficionats a la mineralogia i diverses adquisicions.
Durant la visita podreu contemplar un dels museus monogràfics de caràcter científic més importants de Catalunya, dividit en dos àmbits. El primer està dedicat a un conjunt de minerals excepcionals distribuïts segons la classificació establerta per Strunz. En aquest espai es poden trobar exemplars de gran valor com el bismut de Villanueva de Córdoba, amb un excepcional cristall esquelètic de 3 cm d’aresta; o la malaquita de Katanga, amb un joc de coloracions i formes de fantasia que fan que sigui una peça remarcable.
El segon àmbit està dedicat a la mineralogia de Catalunya i és un espai únic per estudiar l’evolució de la mineria catalana, on es poden contemplar exemplars de les diferents explotacions mineres del país i dels afloraments naturals. Per posar uns exemples: peces de les mines de sal de Cardona, fluorita del Papiol-Sant Cugat, magnífics exemplars d’aragonita, diversitat de minerals de la comarca del Priorat…
El Museu també disposa d’un mòdul adreçat a invidents i a persones amb dificultats visuals, “La Mirada Tàctil”, amb exemplars que es poden manipular i amb textos en Braille.
“Coneixerem també els nous espais d’introducció a la mineralogia que es van inaugurar el passat mes de novembre i l’exposició temporal Al punt de sal. Totes dues propostes comissariades per Marc Campeny”.

Museu Mollfulleda de Mineralogia

Museu Mollfulleda de Mineralogia

Museu Mollfulleda de Mineralogia

Museu Mollfulleda de Mineralogia

Altres: Repartició de documentació per part del Museu Mollfulleda.
Límit de participants: 30 persones (s’inclou el vocal i el guia).

Informació addicional:

Mapa – Com arribar (punt de trobada): Zona d’aparcament de l’estació de ferrocarrils de la RENFE (Veure mapa).

Per tal de coordinar bé la sortida recomanem que us poseu en contacte amb en Carles Bel (Vocal d’excursions) abans del dijous 16 de febrer, al correu electrònic excursions-gmc@minercat.com preferiblement, o al telèfon de contacte: 653 248 303.

Si teniu problemes pel transport, o desitgeu compartir cotxe, també us podeu dirigir al mateix per gestionar-ho de la millor manera.

Us hi esperem a tots!

Llistat d’assistents confirmats (16 persones): Trobareu aquesta informació ampliada dins la Intranet de Socis (apartat ‘Documents’).

Es prega que sigueu seriosos a l’hora de fer la inscripció. Penseu que la demanda que estem tenint per les sortides és molt alta, i que cada vegada que un soci s’inscriu i després no ve a l’excursió (ha passat massa sovint) està prenent el lloc a un company que s’ha quedat fora. Si els dies abans de la sortida per algun motiu veieu que no podeu assistir, si us plau, aviseu-nos (encara que sigui el dia abans) per cobrir el lloc que queda lliure amb algú de la llista d’espera. Si al mateix dia us surt algun contratemps i a l’últim moment no podeu assistir, demanem que per cortesia aviseu també al vocal d’excursions.

Agraïm la vostra col·laboració.

 

Leave a Reply