Sortida del GMC a la mina de Can Montsant, Hortsavinyà, Tordera, el Maresme, Barcelona.
Dissabte 15 de juliol de 2017.

S’ha programat una nova sortida per als socis del GMC a la mina de Can Montsant, Hortsavinyà (Tordera, el Maresme, Barcelona), a càrrec de l’Eloi de San Martín.

Entrada de la mina de Can Montsant, Hortsavinyà, Tordera, el Maresme, Barcelona.

Entrada de la mina de Can Montsant, Hortsavinyà, Tordera, el Maresme, Barcelona.

Dia: Dissabte 15 de juliol.
Hora de trobada: 9:30 h.
Lloc de trobada: Pàrquing de la BV-5122 a la sortida de Tordera, cap a Fogars de la Selva (veure mapa). Ens reunirem al punt de trobada i des d’allà anirem plegats amb els vehicles fins a la desviació de la mina. Des d’allà haurem d’escollir entre fer a peu el camí de prop d’un km que porta a la mina o si passem amb els vehicles. L’aparcament a prop de la mina es escàs així que, si s’opta per la segona opció, ens haurem de coordinar adequadament.
Duració: De 9:30 a 14:00 h.
Guies: Eloi de San Martín.

Objectius i itinerari (aproximat): Visita a la mina de Can Montsant. Observarem la mineralització, associada al skarn present en el contacte entre granodiorites del Carbonífer i nivells carbonatats del Devonià. Podrem obtenir mostres de vesuvianita, granat, bornita, atzurita i malaquita. I, si hi ha sort, també d’altres minerals més escassos al jaciment com: magnetita, auricalcocita, hemimorfita, crisocol·la, cuprita i molts altres.

Atzurita i malaquita. Mina de Can Montsant, Hortsavinyà, Tordera, el Maresme, Barcelona.

Atzurita i malaquita. Mina de Can Montsant, Hortsavinyà, Tordera, el Maresme, Barcelona.

Material necessari: Es requereix casc i llum, roba còmoda, calçat adequat i guants. També ulleres de protecció si es vol picar en els afloraments de calcosilicats.
Grau de dificultat: Mitjà-alt.
Altres: Repartició d’un dossier explicatiu. Aquest dossier estarà disponible ben aviat a la Intranet de Socis, en l’apartat de “Documents”. Recomanem descarregar i imprimir el dossier per portar el dia de la sortida.
Límit de participants: 20 persones (s’inclou el vocal i el guia).

Auricalcocita i hemimorfita. Mina de Can Montsant, Hortsavinyà, Tordera, el Maresme, Barcelona.

Auricalcocita i hemimorfita. Mina de Can Montsant, Hortsavinyà, Tordera, el Maresme, Barcelona.

Mapa – Com arribar (punt de trobada): Pàrquing de la BV-5122 a la sortida de Tordera, cap a Fogars de la Selva.

Per tal de coordinar bé la sortida recomanem que us poseu en contacte amb en Carles Bel (Vocal d’excursions) abans del dijous 13 de juliol, al correu electrònic excursions-gmc@minercat.com preferiblement, o al telèfon de contacte: 653 248 303.

Si teniu problemes pel transport, o desitgeu compartir cotxe, també us podeu dirigir al mateix per gestionar-ho de la millor manera.

Us hi esperem a tots!

Llistat d’assistents confirmats (13 persones): Trobareu aquesta informació ampliada dins la Intranet de Socis (apartat ‘Documents’).

Es prega que sigueu seriosos a l’hora de fer la inscripció. Penseu que la demanda que estem tenint per les sortides és molt alta, i que cada vegada que un soci s’inscriu i després no ve a l’excursió (ha passat massa sovint) està prenent el lloc a un company que s’ha quedat fora. Si els dies abans de la sortida per algun motiu veieu que no podeu assistir, si us plau, aviseu-nos (encara que sigui el dia abans) per cobrir el lloc que queda lliure amb algú de la llista d’espera. Si al mateix dia us surt algun contratemps i a l’últim moment no podeu assistir, demanem que per cortesia aviseu també al vocal d’excursions.

Agraïm la vostra col·laboració.

 

Leave a Reply