Sortida del GMC a la cerca d’or amb àbac al riu Segre, en el seu pas per Balaguer (Lleida).
Dissabte 16 de setembre de 2017

S’ha programat una nova sortida pels socis del GMC a la llera del riu Segre, en el seu pas per Balaguer (Lleida), per tal de rentar al·luvions i trobar or amb àbac, a càrrec d’Alfonso Calero i Carlos Benito Velasco.

anunc2

Dia: Dissabte, 16 de setembre de 2017.
Hora: 10.30 h a Balaguer.
Lloc de trobada: Aparcament al costat del CENTRE D’INTERPRETACIÓ DE L’OR DEL SEGRE, a Balaguer (veure mapa).
Duració: Tot el dia. Caldrà portar aigua, esmorzar i dinar.
Guia: Alfonso Calero i Carlos Benito Velasco.

Objectius i itinerari (aproximat): Estudiar quin és l’indret més adient per tal de cercar or amb àbac. Dependrà del cabal del riu a l’hora de trobar un lloc o un altre. També es poden trobar granatets, hematites, etc. S’arriba a peu de riu amb els cotxes i cadascú tria el lloc d’on extreure sediments per, més tard, rentar-los. Per decantació, es queden les palletes d’or que tenen més densitat.

anunc1

anunc3

Material necessari: Es requereix roba vella per mullar i tacar de fang (sabates incloses), una muda de roba neta i eixuta (sabates incloses), batea o àbac, pala, paletí de jardiner, vial on guardar les mostres, barret, repel·lent per als mosquits i tovallola.
Grau de dificultat: Baix. Cal prendre bona nota de les explicacions abans de començar.
Altres: Repartició d’un dossier explicatiu. Aquest dossier estarà disponible ben aviat a la Intranet de Socis, en l’apartat de “Documents”. Recomanem descarregar i imprimir el dossier per portar el dia de la sortida.
Límit de participants: 30 persones (s’inclou el vocal i el guia).

Mapa – Com arribar (punt de trobada): Aparcament al costat del CENTRE D’INTERPRETACIÓ DE L’OR DEL SEGRE, a Balaguer (Avinguda Comte Jaume d’Urgell, 16, Balaguer).

Per tal de coordinar bé la sortida recomanem que us poseu en contacte amb en Carles Bel (Vocal d’excursions) abans del dijous 14 de setembre, al correu electrònic excursions-gmc@minercat.com preferiblement, o al telèfon de contacte: 653 248 303.

Si teniu problemes pel transport, o desitgeu compartir cotxe, també us podeu dirigir al mateix per gestionar-ho de la millor manera.

Us hi esperem a tots!

Llistat d’assistents confirmats (14 persones): Trobareu aquesta informació ampliada dins la Intranet de Socis (apartat ‘Documents’).

Es prega que sigueu seriosos a l’hora de fer la inscripció. Penseu que la demanda que estem tenint per les sortides és molt alta, i que cada vegada que un soci s’inscriu i després no ve a l’excursió (ha passat massa sovint) està prenent el lloc a un company que s’ha quedat fora. Si els dies abans de la sortida per algun motiu veieu que no podeu assistir, si us plau, aviseu-nos (encara que sigui el dia abans) per cobrir el lloc que queda lliure amb algú de la llista d’espera. Si al mateix dia us surt algun contratemps i a l’últim moment no podeu assistir, demanem que per cortesia aviseu també al vocal d’excursions.

Agraïm la vostra col·laboració.

 

Leave a Reply