Explora-CosmoCaixa
anunci-explora-lr-1

Exposició CosmoCaixa Barcelona

Explora: el col·leccionisme de minerals

Com començar, com avançar

Enllaç oficial (clicar aquí)

Benvolguts socis i sòcies,

Aquest cap de setmana, dissabte 21 i diumenge 22,
dins de l’espai EXPLORA del CosmoCaixa (Museu de la Ciència),
es fa l’exposició El Col·leccionisme de Minerals.
Hi haurà unes vitrines amb detalls de com desenvolupem la nostra afició
i uns tallers sobre radioactivitat, fluorescència i microscòpia.

Els socis i les sòcies del GMC tenen entrada de franc
amb el carnet (només el titular del carnet).
Si sou clients de CaixaBank (La Caixa) també podeu entrar
de franc, el titular i acompanyants.

Us hi esperem!!!

Detalls:

El col·leccionisme és un instint molt antic, propi de l’ésser humà. Des de petits “atresorem” aquelles coses que ens criden l’atenció: figuretes de plàstic, cotxes de Scalextric, àlbums de cromos, etc. I per què no col·leccionar minerals? Ens atrauen per les seves formes, els colors, la seva lluïssor o, simplement, ens agraden pel fet d’haver-los trobat nosaltres. Els més grans
recordem quan vam començar amb les col·leccions de minerals del Cola-Cao; d’altres, més joves, han començat amb els fascicles que, de tant en tant, surten als quioscs o amb els minerals en capsetes que han adquirit a un botiguer o en fires com EXPOMINER o MineralExpo Sants. Si aquesta il·lusió per tenir un nou mineral a la nostra col·lecció té continuïtat, de sobte se’ns obre al davant un nou món per descobrir. I tot seguit ens assalten un grapat de dubtes…

Però, com i on puc anar a buscar-los? Quines eines em fan falta? Com els identifico? Quina guia de camp és la més adequada? Com els guardo? On trobo els que em falten? Els puc intercanviar? Aquestes preguntes es podran resoldre fàcilment. Així, la teva il·lusió pels minerals es pot convertir en una forma d’establir noves amistats, en un tipus d’excursionisme “científic” que et farà viatjar i conèixer el nostre territori i la seva història (i més enllà), de gaudir de la bellesa de la muntanya i d’aventurar-te a les entranyes de la Terra o de fer un tast (o un bon plat) de ciència. Cadascú escollirà el seu camí, l’ànima de la seva col·lecció i fins on vol arribar. Perquè davant la pregunta de quantes formes de col·leccionar minerals hi ha, cal respondre que tantes com col·leccionistes.

  • Preu: Inclòs en l’entrada del Museu.

  • Aforament: Places limitades.

  • Comentaris: Els menors de 16 anys han d’anar acompanyats d’un adult per visitar CosmoCaixa.

CosmoCaixa (Museu de la Ciència)
Carrer d’ Isaac Newton, 26, 08022 Barcelona
cosmocaixa.com
http://agenda.obrasocial.lacaixa.es/ca/-/explora-el-coleccionismo-de-minerales
Tel. 932 12 60 50
Horari: 10:00–20:00 h
Com arribar-hi: https://goo.gl/maps/D7JH4kNrwqk

Explora-colaboradors-600px

 

 

Leave a Reply