CONFERÈNCIES MINERALÒGIQUES DE TARDOR 2017

Ja tenim enllestit el proper Cicle de Conferències de Tardor 2017 que tindrà lloc els pròxims mesos d’octubre, novembre i desembre.

Com a novetat, destacar que aquest any, a més de la Institució Catalana d’Història Natural, afegim dues institucions més com a col·laboradores del Cicle: el Museu Mollfulleda d’Arenys de Mar i el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, que ens aporten dues noves seus per a les conferències a afegir a la Casa de la Convalescència, seu de l’Institut d’Estudis Catalans. Són la biblioteca popular Pare Fidel Fita, d’Arenys de Mar, situada en un imponent edifici d’estil eclèctic del segle XIX; i el que es coneix com a Castell dels Tres Dragons, espectacular edifici modernista construït per Domènech i Montaner l’any 1887, situat al Parc de la Ciutadella al costat de l’antic Museu Martorell, a Barcelona.

Pel que fa als continguts de les conferències, ens mourem entre l’aproximació al patrimoni geològic i miner de la mà d’un divulgador incansable de la geologia catalana com és el geòleg Isaac Gamundi, així com d’algú que no necessita presentació: el professor Josep Maria Mata i Perelló, una de les persones que més ha fet a Catalunya, Espanya i també a molts llocs del món per la protecció, conservació i divulgació del patrimoni miner i mineralògic, i sobretot per fer aquesta protecció compatible i en col·laboració amb els aficionats a la mineralogia.
Coneixerem també de la mà del Dr. Marc Campeny la geologia de la sal, un dels minerals que ha tingut a Catalunya, al llarg de la història i té encara avui dia, una importància cabdal.
Ens endinsarem també en el món de la museologia i del tractament de les col·leccions científiques de minerals i roques, acompanyats pels conservadors de petrologia (Yael Díaz Acha) i mineralogia (Marc Campeny Crego) del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.
I en José Vicente Casado ens endinsarà en el món dels meteorits, un tema sempre atractiu per al gran públic, amb un vessant d’aventura però també amb un vessant mineralògic i científic fascinant. En José Vicente és expert en el món dels meteorits, però sobretot és un gran divulgador i un apassionat “caçador de meteorits” i que sense cap dubte ens farà passar una molt bona estona aprenent un munt de coses sobre aquests trossets de matèria estel·lar.

Esperem la vostra assistència i que tots plegats puguem gaudir i aprendre una mica més d’aquest món fascinant de les Ciències de la Terra.

Adjuntem el cartell d’aquest Cicle de Conferències de Tardor 2017.

Preguem en feu difusió.

Documents relacionats:

  • Conferència I. Invitació a cinc espais insòlits del patrimoni geològic català (descarregar PDF)
Cartell conferències mineralògiques de tardor - 2017

Cartell conferències mineralògiques de tardor – 2017

 

Leave a Reply