Sortida del GMC a la mina “Atrevida”, Vimbodí i Poblet, Conca de Barberà, Tarragona.
Dissabte 25 de novembre de 2017.

S’ha programat una nova sortida per als socis del GMC a la mina “Atrevida”, Vimbodí i Poblet, Conca de Barberà, Tarragona, a càrrec de l’Eloi de San Martín.

vimbodi_206

Dia: Dissabte 25 de novembre.
Hora de trobada: 10 h.
Lloc de trobada: Pàrquing del Monestir de Poblet.
Duració: Tot el dia. De 10h a 18h. S’ha de portar aigua, esmorzar i dinar.
Guies: Eloi de San Martín.

Objectius i itinerari (aproximat): Des del punt de trobada ens dirigirem a la part més alta de l’explotació, on podrem contemplar les vistes, veure el panell explicatiu i els dossiers de l’excursió tot fent-nos una idea de la magnitud del filó “Atrevida” i dels treballs realitzats en la seva explotació. A partir d’aquí intentarem fer el desplaçament amb el menor nombre possible de vehicles, ja que l’aparcament és molt limitat.
Primer ens dirigirem amb els vehicles fins a la part de l’explotació anomenada “el Malacate”, on podrem obtenir, a l’aire lliure, mostres d’annabergita, atzurita, farmacosiderita, malaquita i altres micros molt interessants. També podrem aprofitar per a menjar un entrepà.
Per acabar ens dirigirem cap a la galeria sud. Farem una part del recorregut en cotxe i una altra caminant. La part caminant serà d’uns 2,5 km totals (incloent-hi anada i tornada) i sense desnivell. En aquest indret accedirem a una àmplia galeria on podrem trobar boniques mostres de barita, cerussita, mimetita, piromorfita i wulfenita.

vimbodi_278

vimbodi_208

Material necessari: Es requereix casc i llum, roba còmoda, calçat adequat i guants. També ulleres de protecció i lupa. Donat que la sortida és de tot el dia, cal portar dinar.
Grau de dificultat: Mitjà.
Altres: Repartició d’un dossier explicatiu. Aquest dossier estarà disponible ben aviat a la Intranet de Socis, en l’apartat de “Documents”. Recomanem descarregar i imprimir el dossier per portar el dia de la sortida.
Límit de participants: 25 persones (s’inclou el vocal i el guia).

vimbodi_1_868

vimbodi_2_440

Mapa – Com arribar (punt de trobada): Pàrquing del Monestir de Poblet.

Per tal de coordinar bé la sortida recomanem que us poseu en contacte amb en Carles Bel (Vocal d’excursions) abans del dijous 23 de novembre, al correu electrònic excursions-gmc@minercat.com preferiblement, o al telèfon de contacte: 653 248 303.

Si teniu problemes pel transport, o desitgeu compartir cotxe, també us podeu dirigir al mateix per gestionar-ho de la millor manera.

Us hi esperem a tots!

Llistat d’assistents confirmats (25 persones): Trobareu aquesta informació ampliada dins la Intranet de Socis (apartat ‘Documents’).

Llista tancada per assolir el nombre màxim d’assistents. Obrim llista d’espera.

Es prega que sigueu seriosos a l’hora de fer la inscripció. Penseu que la demanda que estem tenint per les sortides és molt alta, i que cada vegada que un soci s’inscriu i després no ve a l’excursió (ha passat massa sovint) està prenent el lloc a un company que s’ha quedat fora. Si els dies abans de la sortida per algun motiu veieu que no podeu assistir, si us plau, aviseu-nos (encara que sigui el dia abans) per cobrir el lloc que queda lliure amb algú de la llista d’espera. Si al mateix dia us surt algun contratemps i a l’últim moment no podeu assistir, demanem que per cortesia aviseu també al vocal d’excursions.

Agraïm la vostra col·laboració.

 

Leave a Reply