TALLERS SANT CELONI 2015

Aquí trobareu tota la informació referent als tallers que es portaran a terme durant la pròxima Fira MineralExpo Sant Celoni 2015. Esperem que siguin del vostre interès. No us els perdeu!

HORARIS:

10 a 13. Travessa mineralògica.

11 a 12:30. Taller iniciació a la mineralogia a càrrec de Joan Manuel Ybarra i Pep Ignacio.

11 a 12. Taller radiactivitat i fluorescència a càrrec de Carles Díez.

12 a 12:30. Presentació llibre Miguel Calvo «Minerales y minas de España vol. VII a la Sala Petita.

13:00. Lliurament de premis per part del Batlle de Sant Celoni i del President del GMC. (Travessa i millors peces fira).

CONTINGUTS:

Taller «Iniciació a la Mineralogia».

S’ensenyen les propietats dels minerals tenint com a base els nostres sentits (vista -color, forma-, olfacte -olor a ous podrits del sofre-, tacte -suavitat del talc- i gust -salabror de l’halita, amargor de l’epsomita-). També mostrem propietats com la birefringència, el magnetisme, la densitat, la ratlla, la duresa, l’exfoliació, …)
Tot això podent ‘tocar’ els minerals. Aquí volem que els menuts i els grans ‘toquin’ els minerals, a diferència de les parades de minerals, on sovint no es poden tocar. Als participants se’ls obsequiarà amb un mineral de regal.

Taller «Minerals radiactius».

En el taller, s’introduirà en les propietats i característiques generals dels minerals, de la seva fluorescència, i en especial es parlarà dels minerals d’urani i les seves propietats radioactives, tot fent assajos per comprovar algunes de les característiques de la radioactivitat utilitzant comptadors Geiger i filtres, entre altres. També es parlarà sobre com col·leccionar minerals radioactius i quines precaucions cal tenir en la seva manipulació.

Travessa mineralògica.

1 Premi de 16 anys en endavant de 100 euros per a comprar el que es vulgui a la fira.

1 Premi per menors de 16 anys de 50 euros per a comprar el que es vulgui a la fira.

1 Premi per menors de 16 anys de 30 euros per a comprar el que es vulgui a la fira.

Premis a les millors peces de la Fira pels expositors.

Premi a la millor peça catalana de la Fira consistent en una placa amb els escuts de Sant Celoni i del Grup Mineralògic Català.

Premi a la millor peça de la Fira consistent en una placa amb els escuts de Sant Celoni i del Grup Mineralògic Català.

 

Deja un comentario